Hybride Sculptuur

Studio Aldo Brinkhoff werkt altijd op basis van vormstudies en handgemaakte miniaturen. De combinatie van handmatig en digitaal vormonderzoek, ontwikkelde zich in het afgelopen jaar tot een studie naar het samenbrengen van digitale en natuurkundige processen.

In 2020 start Studio Aldo Brinkhoff het ‘Hybride Vormonderzoek’. In dit project worden chaos en willekeur toegepast door middel van fysische reacties. De vormen die hieruit zullen ontstaan, worden met de computer verwerkt. Het digitale staat in dit vormonderzoek voor de regelmaat en de orde.

Deze twee verschillende processen worden gecombineerd om tot een ontwerp te komen. Waarna we deze 3D-modellen in het groot uitprinten.

Vormonderzoek met de hand waar ook gewerkt word met chaos. (voorbeeld uit ander project)

Het hybride vormonderzoek is nog in ontwikkeling en op deze pagina ziet u alleen het handmatige (fysische reacties) vormonderzoek.

Eerste test fysische reacties met verschillende maquette materialen.
Vormonderzoek met de hand (fysische reacties).
Vormonderzoek met de hand (fysische reactie).
Vormonderzoek met de hand (fysische reactie).

Het combineren van natuurlijke processen tegenover digitale processen brengen chaos en orde samen in een nieuw vormonderzoek. In het digitale vormonderzoek wil ik daarom veel gaan werken met geometrische vormen. Hieronder ziet u een voorbeeld hiervan. Omdat het gaat om een onderzoek is de precieze uitkomst nog onbekend.

Fysische reacties in combinatie met digitale bewerking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s